Porady dla poczatkujacych sportowcow

19 października 2015 | Reklama | By portal-strzelce.pl | 0 Comments

Porady dla poczatkujacych sportowcow Jeśli planujesz robić wiele flambéing, to będzie warto poświęcić chwilę na patelni kupić wysokiej klasy; pan weźmie szorstką wykorzystanie.

JAK flambÉKorzystanie rondel z wysokimi brzegami, podgrzać brandy lub likier, aż pęcherzyki zaczynają tworzyć wokół obręczy. Alkohol wrze w temperaturze 175º F. Alternatywnie używać w kuchence mikrofalowej przez 30 do 45 sekund w temperaturze 100 procent mocy.husky

Nie wlewać alkohol prosto z butelki do flambé pan, jeśli jest w pobliżu otwartego ognia. Robi to może kosztować życie lub przynajmniej ciężkie obrażenia; płomień może podróżować wzdłuż strumienia alkoholu z powrotem do butelki i puf! natychmiastowy pożar.

Jedzenie musi być odpowiednio gorąca albo nie będzie świecić. Danie, jak również musi być ciepły. Warunki te muszą być obecne w płomieniach.

Natychmiast zapalić flambé przesuwać po alkohol został dodany. Jeżeli alkohol siedzi zbyt długo, jedzenie będzie go reabsorb i mają ostry smak. Pamiętaj, aby zapalić opary alkoholu na krawędzi patelni, używając grill w stylu mecz długo. Nie daj się zbyt blisko oświetlonego patelni lub zezwolić na ubrania lub długie włosy, aby wejść w strefę, gdzie może nie być natychmiastowy blask.

Pozwól, że jedzenie gotować, aż nie ma więcej płomień; to się stanie, kiedy cały alkohol spalił się samoczynnie. Jeśli chcesz zachować niektóre smaku alkoholu, używać dużej pokrywy zgasić płomienie lub dodać kolejny alkoholu lub akcji.

Porady dla poczatkujacych sportowcow

Jak tylko zniknie płomienie, półmisek z jedzeniem.

Tylko tworząc płomień na żywność nie jest właściwie flambéing. Na jedzenie jest naprawdę flambéed, sos z alkoholem na nim muszą być poddane reakcji chemicznej. Wiele żywności są w stanie uwolnić swoje prawdziwe smaki bez pomocy interwencji alkoholu. Ponadto, szczypta cynamonu będzie płomienia i zwalnia swój własny, niepowtarzalny smak.

Przy wyborze alkoholu do wykorzystania w flambéRozpocząć inną, stanowiącą co najmniej 80 lub 40 dowodem% alkoholu. Rozważmy brandy, koniak, ciemny rum, whisky, Grand Marnier, Cointreau, lub Triple Sec.

flambé nie jest ograniczony wyłącznie do mięsa. Niech wyobraźni iść. Kto wie, gdzie będzie wylądować? A także mięsa, flambé może być stosowany na sałatki (spróbuj flambéing szpinak z jajkiem na twardo) lub owoce, eleganckie desery, takie jak banany Foster, Crêpes Suzette i Cherries Jubilee.

Zobacz więcej na temat technik gotowania w Niftykitchen.com Food and Cooking Tips. Terry Kaufman jest również szef redakcyjnych Writer dla Niftygarden.com i Niftyhomebar.com.

 © 2008 Terry Kaufman.

Artykuł dzięki: